Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ   ΓΡΑΦΕΙΟ   ΝΙΚΟΥ  Ι.  ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ  &  ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ      Βαλαωρίτου 9Β – Κολωνάκι – 106 71 Αθήνα – Τηλ.: 210 3390557 – Fax: 210 3390558  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

     Ενεργώντας κατ’ εντολή του π. Ιγνατίου Σταυρόπουλου, ανακοινώνω ότι κατατέθηκε μήνυσή του κατά του Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπου Παστρωμά και του Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου Γεωργίου Βλάχου με αντικείμενο την εκπροσώπηση του Ν.Π.Δ.Δ. της Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης από τον ανωτέρω Αρχιμανδρίτη.

     Ο εντολέας μου κατήγγειλε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1016/92/202014,  κατατεθείσα στο Α.Τ. Ναυπάκτου, μήνυσή του, απευθυνόμενη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου και κοινοποιηθείσα στη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου, στον Δήμο Ναυπακτίας, στη Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου και στον Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο Παστρωμά, ότι ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης, κατά προτροπή του Μητροπολίτη Γεωργίου Βλάχου, προβαίνει παρανόμως σε πράξεις εκπροσώπησης του Ν.Π.Δ.Δ. της Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης, οι οποίες συνιστούν, κατά τον εντολέα μου, πράξεις αντιποίησης αρχής κατ’ άρθρο 179 § 1 του Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με τη μήνυση του εντολεά μου, ο κ. Παστρωμάς ήταν Ηγούμενος, και, επομένως, νόμιμος εκπρόσωπος της Ι.Μ. Αμπελακιωτίσσης μόνον έως τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Π.Δ. 5/2013 (οι συνθήκες έκδοσης και η νομιμότητα του οποίου ήδη ελέγχονται σε διοικητικό και ποινικό επίπεδο), με το οποίο διαλύθηκε η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου και απορροφήθηκε από την Ιερά Μονή Αμπελακιωτίσσης. Μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του ανωτέρω Π.Δ. έπρεπε να συγκληθεί η Ολομέλεια της Αδελφότητας του νέου Ν.Π.Δ.Δ. που προέκυψε (αποτελούμενη από τους Μοναχούς αμφοτέρων των Ιερών Μονών), για τη διενέργεια εκλογών και  την κατά νόμον ανάδειξη νέου Ηγουμενοσυμβουλίου υπό νέο Ηγούμενο, ο οποίος και θα εκπροσωπούσε το νέο Ν.Π.Δ.Δ., όπερ δεν έχει γίνει έως και σήμερα, με αποτέλεσμα να στερείται το σημερινό Ν.Π.Δ.Δ. της Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης νομίμου διοίκησης και οι πάσης φύσεως πράξεις εκπροσώπησης αυτού από τον Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο Παστρωμά είναι παράνομες, άκυρες και στοιχειοθετούν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2014
   

Νίκος Ι. Αντωνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου