Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Νέα απόλυση Ιεροκήρυκα - Αναδρομική γιά δεκαετία.


Η παρακάτω καινούργια χριστουγεννιάτικη απόφαση, γιά απόλυση, από την θέση του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ναυπάκτου, απεστάλη με κούριερ σήμερα το πρωί.   

Η πρωτοτυπία της, είναι ότι κατά τον έχοντα την νομική ευθύνη, αλλά και υπογράφοντα ως μητροπολίτη, η απόφασή του αυτή, έχει και ισχύ αναδρομική (!) και μάλιστα δεκαετίας, δηλαδή, από το 2005, (βλ. κατωτέρω).

Είναι γεγονός, ότι πάνω από δεκαετία,  προσπαθεί επιμελώς και εναγωνίως ο επιχώριος αρχιερεύς στη Ναύπακτο, να στοιχειοθετήσει κάποιο νόμιμο τρόπο απολύσεως, του Ιεροκήρυκα, γιατί προφανώς έχει "ανάγκη" να αιτιολογήσει το γιατί ακριβώς του έχει στερήσει αρκετά χρόνια νόμιμης μισθοδοσίας, χρόνια ασφαλιστικής & υγειονομικής κάλυψης καί άλλα υπηρεσιακά δικαιώματα, ενός Δημόσιου Λειτουργού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην συγκεκριμένη πράξη απόλυσης, αρ. 607/ 15-12-2015, που έχει και την πρωτοτυπία της αναδρομικής επίκλησης (για δεκαετία), σημειώνεται, ότι δεν επικαλείται πιά ο σεβ. κ. Ιερόθεος Βλάχος κανενα απολύτως  Ιερό Κανόνα, που να στηρίζει τα διοικητικά αυτά καμώματά του. Κρέμεται αποκλειστικά και μόνο από τους νόμους, με μιά καθαρά πολιτειοκρατική αντίληψη, την οποία δήθεν μανιωδώς πολεμούσε... στους άλλους, τόσα χρόνια. 

Τέλος, κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντήσει δημόσια, ο κ. Ι. Βλάχος, που μάλιστα φέτος είναι και μέλος της Διαρκούς Ι. Συνόδου, πώς ακριβώς γίνεται, ώστε κάποιοι κληρικοί του νομικού προσώπου της Εκκλ. Ελλάδος, ενώ βρίσκονται πλέον έγκλειστοι για κακουργήματα στις φυλακές, εν τούτοις να μισθοδοτούνται κανονικά (!), βάσει των καταστάσεων μισθοδοσίας των αρμοδίων εκκλησιαστικών υπηρεσιών; 

Τί σόϊ εκκλησιαστική διοίκηση είναι αυτή;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου