Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Οικονομικοί Έλεγχοι στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου 1997 - 2009

(Το παρόν δημοσιεύτηκε εν μέρει και στο "Ρομφαία".

Στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο "Ρομφαία", από την Μητρόπολη Ναυπάκτου, με τίτλο "γιά τον έλεγχο στη Μονή", προφανώς γράφηκε από εντελώς απληροφόρητο συντάκτη, περιέχει και το παρακάτω ψευδέστατο:

"—Κανένα Πόρισμα νομίμου ελέγχου δεν έχει συνταχθή μέχρι τώρα και δεν έχει δημοσιευθή από τον Μητροπολίτη, την ΕΚΥΟ και το Υπουργείο Οικονομικών από το έτος 1997 και εξής, για δεκατρία (13) χρόνια."

 Όμως, H ΑΛΗΘΕΙΑ EINAI OTI AΠO TI 1997 ΚΑΙ ΕΞΗΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 4 ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 11 ΕΛΕΓΚΤΕΣ.

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ -(ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑΥΤΟ)-ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.

Έκθεση 1η στις 15-7-1998, Έκθεση 2η στις 1-6-1999, Έκθεση 3η στις 16-12-1999, Έκθεση 4η στις 22-10-2009. Μάλιστα η τελευταία έκθεση, πραγματοποιήθηκε, από το "Κεντρικό όργανο ελέγχου" του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, μετά από έγγραφη πολυσέλιδη καταγγελία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου.

Τουλάχιστον αυτή την έκθεση δεν την γνωρίζουν στη Ιερά Μητρόπολη ΝΑυπάκτου, το τι αναφέρει?

Παρακαλώ τον Σεβασμιώτατο Ναυπάκτου, να ενημερώσει σχετικά τον συντάκτη του άρθρου (της Ι. Μητρόπολης Ν.) και ευγενώς να ανακαλέσει.
Δυστυχώς ο τωρινός Μητροπολίτης Ναυπάκτου, από το 1998 ως σήμερα, καταγγέλλει αδιακρίτως προς κάθε κατεύθυνση, ότι δήθεν, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος, γίνονταν και γίνονται οικονομικές ατασθαλίες και παραβάσεις των Ιερών Κανόνων. Στην πραγματικότητα όμως, τον ενόχλησε και τον ενοχλεί το γεγονός, της ελεύθερης διοίκησης της Μονής, και κυρίως το ότι δεν κατάφερε ως σήμερα,  να μετατρέψει τους μοναχούς, σε όργανα εισπρακτικά υπέρ "των συμφερόντων του".
Πάμπολλες δικαστικές υποθέσεις, έχουν απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες, εξ αιτίας των καταγγελιών του, στο διάστημα των ετών 1998 - 2012.  

1 σχόλιο: