Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Αποφ. 172/ 2015 Διοικητικού Εφετείου Πατρών Τμ.Α' τριμελές

Το Εφετείο Πατρών με την 172/2015 απόφασή του υποχρεώνει το νομικό πρόσωπο "Ιερά Μητρόπολις Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου" να καταβάλει αποζημίωση, από το 2009, για την ηθική βλάβη που προκάλεσε στον Ιεροκήρυκα κ. Ιγνάτιο Σταυρόπουλο, για την παράνομη απόλυσή του το έτος 2002, την οποία ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκκρεμούν επίσης παρόμοιες υποθέσεις.

Πρόκειται για μεγίστης σημασίας ηθική δικαίωση, γιά κληρικό που υπηρετεί στην Μητρόπολη Ναυπάκτου από το έτος 1980.  Η υπόθεση εχει κυρίως ηθική αξία και είναι σχετική με την μακροχρόνια δικαστική αντιδικία με τον επιχωριο Μητροπολίτη, που αφορα σε ζητήματα εργατικου, διοικητικου και δημοσιου - εκκλησιαστικού Δικαιου. 

Στην ελληνική Δικαιοσύνη, εκκρεμούν επίσης, σοβαρά νομικά ζητήματα που αφορούν στο θεσμό του αυτοδιοίκητου, των κοινοβίων μοναστηριών. Συνεχίζουν να απασχολούν την Δικαιοσυνη, λογω των διεκδικησεων του μητροπολίτη Ναυπάκτου, που όμως δεν ευρίσκουν σοβαρά ερίσματα στην ορθόδοξη μοναστική παράδοση και στην ισχύουσα νομοθεσία, και που οι μοναχοί της Ναυπάκτου τα υποστηρίζουν ενώπιον των Αρχών της ελληνικής και της ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης, εκπροσωπώντας ουσιαστικά και τον υπόλοιπο ελλαδικό μοναχικό κόσμο.

Συνημμένα η πρόσφατη Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου  Πατρών και του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου