Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Δικαίωμα Ελευθερίας Θρησκείας και Λατρείας


-Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ι.Β. (της κρατικής Εκκλησίας Ελλάδος, νπδδ) υποβάλει μήνυση εναντίον μου στην Αστυνομία, για να επιβάλει την δική του "εκκλησιολογία"... μέσα σε ένα ορθόδοξο ανδρικό Κοινόβιο.

-Δυστυχώς γιαυτόν, δεν βλέπω ότι θα τον περισώσουν τα δύο απηρχαιωμένα άρθρα του ποινικού ελληνικού κώδικα, τα σχετικά περί της αντιποίησης θρησκευτικού λειτουργού, και στολής, που επικαλείται στον εισαγγελέα. (Λίγο μελέτη και παραπάνω ενημέρωση) πιστεύω, ότι θα ωφελούσε το κύρος του, τουλάχιστο ως γνωστού συγγραφέα...).
Η συζήτηση των «αδικημάτων» περί αντιποίησης, μετά τις αλλεπάλληλες μητροπολιτικές μηνύσεις, μόλις άρχισε στο πρωτοδικείο Μεσολογγίου. Έχει μέλλον η υπόθεση αυτή. Και θα καταλήξει, κάποια στιγμή,  εκεί που έχει ήδη καταλήξει η ευρωπαϊκή και διεθνής ποινική νομοθεσία. Στην ελευθερία της θρησκείας και στην ελεύθερη τέλεση Λατρείας, χωρίς τις αστυνομεύσεις.
-Επισυνάπτω στο τέλος το Link, "Δελτίο Τύπου", που εξέδωσε η Μητρόπολη, ώστε όλοι να γνωρίζουν, αυτό που έχω και προσωπικά δηλώσει, ότι δηλαδή δεν ιερουργώ ως "θρησκευτικός λειτουργός" και ως υπάλληλος του ελληνικού Δημοσίου ή της Εκκλησίας Ελλάδος".
Έχω ήδη απολυθεί. Ιερουργώ πλέον αμισθί και εθελοντικά, στο μοναστήρι μου, έχοντας το ανεξάλειπτο της ιεροσύνης, αλλά και με τη συνείδηση και νομική άποψη, ότι ως ενεργός πολίτης απολαμβάνω της απόλυτης συνταγματικής προστασίας περί της ελευθερίας της θρησκείας και της λατρείας. Όσον αφορά στο σεβασμό μου προς την ανεξάρτητη Αρχή της Δικαιοσύνης, το αποδεικνύω κάθε φορά με το ότι αυτοπρόσωπα εμφανίζομαι όπου χρειάζεται, διεκδικώντας ενώπιον των αρμοδίων Αρχών, τα όσα πανευρωπαϊκά και διεθνώς ήδη ισχύουν προ πολλού.
-Τέλος αναφέρω ως χριστιανός Έλληνας Ορθόδοξος, ότι τα δικαιώματά μου, περί ελευθερίας της θρησκείας και της λατρείας, είναι τα ίδια ακριβώς δικαιώματα που δίνονται σήμερα ελεύθερα στην πατρίδα μας και σε όλες τις μουσουλμανικές ή εβραϊκές κοινότητες που βρίσκονται στην πατρίδα μας.
-Ηδη η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για σχετικά ζητήματα.

Η προσευχή προς τον Θεό δεν αστυνομεύεται. 

βλ. κατωτέρω το πρόσφατο δελτίο τύπου του μητροπολίτη:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου