Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Για τη συλληψη, λογω τελεσης Θειας Λειτουργιας στο μοναστηρι της Μεταμορφωσεως

ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ-ΔΙΔΑΚΤΟΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Eνεργώντας κατ’ εντολήν του Αρχιμανδρίτη-Διδάκτορος Ιγνατίου Σταυρόπουλου και με αφορμή δημοσίευμα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από συγκεκριμένη πηγή, και ειδικότερα για τη σύλληψή του για το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, σας αναφέρω, για λογαριασμό του και κατ’ εντολήν του, τα κάτωθι:
1. Κατ’ αρχήν, η νομιμότητα της καθαίρεσής του (στο οποίο γίνεται αναφορά) από το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, υπό μεσαιωνικές συνθήκες, ελέγχεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο ο εντολέας μου έχει προσφύγει.
2. Ας αφήσουμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να κρίνει εάν η λειτουργία στο χώρο που εγκαταβιεί συνιστά πραγματικά «αντιποίηση αρχής» ή αναφαίρετο δικαίωμά του και νόμιμη πράξη, όπως έγκριτοι νομικοί και Καθηγητές Πανεπιστημίου έχουν την επιστημονική-νομική άποψη, και θα καταθέσουν σχετικώς στα αρμόδια δικαστήρια.
3. Είναι προφανές από πού προέρχεται η βαρύγδουπη «είδηση» για «χειροπέδες»: Από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου, ο οποίος δεν αντέχει να ζει με την σκληρή γι’ αυτόν πραγματικότητα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία της εκκλησιαστικής κοινότητας της Ναυπάκτου και της Αιτωλοακαρνανίας είναι με το πλευρό του εντολέα μου και το πλευρό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου.
4. Δεν είναι τυχαίο ότι οι σε βάρος του διώξεις εντάθηκαν μετά τις καταγγελίες του στον Ο.Η.Ε. για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Εκκλησία της Ελλάδας.
5. Η κακοπιστία, άλλωστε, της αρχικής πηγής της «είδησης»αποδεικνύεται και μόνο εκ του γεγονότος ότι προβλήθηκε η σύλληψή ενός μοναχού που έχει καθαιρεθεί, αλλά αποσιωπήθηκε το γεγονός ότι λίγες ώρες και ημέρες πριν ο μητροπολίτης της περιοχής, Ιερόθεος, που ζήτησε τη σύλληψή μου, α) παραπέμθηκε στο Τριμελές Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (μαζί με όλα τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ναυπάκου) για εν γνώσει του παράνομη απόφαση που έλαβε σε βάρος του Ιγνατίου το 2011 (!), β) με την υπ’ αριθμ. 172/2015 απόφαση του Εφετείου Πατρών επικυρώθηκε η καταδίκη της Μητρόπολης Ναυπάκτου (του Ιερόθεου δηλαδή) για προσβολή της προσωπικότητας του Ιγνατίου,επιδικάζοντάς του χρηματική ικανοποίηση, γ) ο μητροπολίτης Ιερόθεος είναι εδώ και μία εβδομάδα ποινικά διωκόμενος για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του δικηγόρου του (και εδώ υπογράφοντος για λογαριασμό του την παρούσα δήλωση) Νίκου Αντωνιάδη, μαζί με όλα τα μέλη του Ξυκείου Ιδρύματος Ναυπάκτου.
6. Εν κατακλείδι: Η δικαίωση τόσο του εντολέα μου όσο και της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου έρχεται, μαζί και η πτώση του μητροπολίτη Ιερόθεου. Όσο για την «αντικειμενικότητα» της πηγής της «είδησης» που κυκλοφόρησε σε όλο το διαδίκτυο, το οποίο παραπλάνησε, αφού όσοι το αναπαρήγαγαν αγνοούν το θλιβερό για τον μητροπολίτη και την Εκκλησία της Ελλάδας και την Ιερά Σύνοδοπαρασκήνιο, για να γίνει κατανοητή (η «αντικειμενικότητα») σε απλούς δημοσιογραφικούς όρους: Ποιά είδηση είναι πιό σημαντική, ή, πιο λαϊκά, ποιά είδηση «πουλάει» περισσότερο: Οι «χειροπέδες» σε έναν μοναχό που έχει καθαιρεθεί και συνελήφθη για αντιποίηση αρχής επειδή λειτουργούσε παράνομα ή η είδηση «στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου για σοβαρότατα αδικήματα ο μητροπολίτης Ναυπάκτου (από τους πλέον προβεβλημένους και ισχυρούς μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας), στον οποίο επίσης ασκήθηκε ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, ενώ η Μητρόπολή του καταδικάστηκε σε χρηματική ικανοποίηση του … καθηρμένου μοναχού για προσβολή της προσωπικότητάς του»; Το ότι επελέγη η πρώτη είδηση από την «πηγή» αντί των σε βάρος του πασίγνωστου μητροπολίτη διώξεων και καταδικών τα λέει όλα… Έστω να δημοσίευαν και τις δύο ειδήσεις… Αυτά όμως τα πράττουν οι ασκούντες αντικειμενική δημοσιογραφία…

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2015,  Νίκος Ι. Αντωνιάδης

http://dete.gr/?p=8357
--
Rev. Ignatios Stavropoulos PhD
tel. +306944460321
fb: Ignatios Stavropoulos
www.mp96fm.gr
http://ignatiosstavropoulos.blogspot.gr/

--
Rev. Ignatios Stavropoulos PhD
tel. +306944460321
fb: Ignatios Stavropoulos
www.mp96fm.gr
http://ignatiosstavropoulos.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου