Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μήνυση από το περιβάλλον του Μητροπολίτη Ναυπάκτου, εναντίον των Μοναχών της Μεταμορφώσεως.


     Ω μηνυτής (αυτή τη φορά, υπογράφει) ο Αγρινιώτης Αρχιμ. κ. Πολύκαρπος Παστρωμάς, που αυτοονομάζεται και Ηγούμενος των συγχωνευθέντων με το υπ’ αριθμ. 5/2013 Προεδρικό διάταγμα δύο Μοναστηριών, Μεταμόρφωσης -  Αμπελακιώτισσας.

     Υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά, εναντίον των 16 μελών της Μοναστικής  Αδελφότητος των Ναυπακτίων  που εγκαταβιούμε στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Σκάλα Ναυπακτίας, κατηγορώντας μας, για ποινικά αδικήματα και για «πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά εγκληματική δραστηριότητα»!!!

        Ο υπογράφων ως μηνυτής κ. Πολύκαρπος Παστρωμάς, πρότεινε ως μάρτυρα τον «πρόθυμο» πάντα, για τέτοιες δουλειές,  Αρχιμ. κ. Καλλίνικο Γεωργάτο, προερχόμενο από τις Σέρρες, που αυτοονομάζεται  και «Μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου», των συγχωνευθέντων με Προεδρικό διάταγμα δύο Μοναστηριών, ο οποίος και κατέθεσε εναντίον των Ναυπακτίων μοναχών, επιβεβαιώνοντας ενόρκως το περιεχόμενο αυτής της μήνυσης.
        Ως γνωστόν, τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι Έλληνες υπήκοοι, και μισθωτοί δημόσιοι  υπάλληλοι-κληρικοί, με προϊστάμενο τον  Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο.

      Με ερευνητέα από την Εισαγγελία κίνητρα, κινούνται εναντίον των Ναυπάκτιων μοναχών της Μεταμορφώσεως,  και προφανέστατα εκτελούν οδηγίες του προϊσταμένου τους Μητροπολίτη κ. Ιερόθεου.  
    Ως επί το πλείστον επαναλαμβάνουν, ως φερέφωνα, τις ίδιες τις καταγγελίες, που κατά το παρελθόν έχει  εκείνος ο ίδιος κατά των μοναχών χρησιμοποιήσει, και που τα αρμόδια δικαστήρια και οι αρμόδιοι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί ήδη δικαίωσαν πανηγυρικά την Μονή και τη διοίκησή της. Όμως, δολίως,  αποκρύπτουν σήμερα  τα πορίσματα υπέρ των μοναχών, ο μηνυτής και ο μάρτυράς του (ΜΟΝΙΜΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ κ.λ.π.- ΠΟΥ «ΤΟΛΜΗΣΑΝ» ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ), ενώ άλλα ζητήματα ήδη  εκκρεμούν ενώπιον της διοικητικής και ποινικής Δικαιοσύνης. 

Συνεχίζουν απτόητοι, να επιδιώκουν, όπως ακριβώς και ο προϊστάμενός τους, κ. Ιερόθεος, την συνέχιση της πολεμικής τακτικής και της αντιδικίας, για λόγους που αυτοί πιθανόν γνωρίζουν.

Η νέα προσπάθειά τους με την μήνυση αυτή, είναι μια  σκευωρία, και αποβλέπει πιθανόν στην περιφρούρηση του μύθου, που έπλασε ο Μητροπολίτης, για να διασώσει το κύρος του, που έχει τρωθεί πανελλαδικά, με την δήθεν προσπάθεια που καταβάλλει, του ελέγχου τάχα της νομιμότητας, ενώ αποκρύπτεται με δόλο η ουσία, που είναι  η καταπάτηση του θεσμού του αυτοδιοίκητου των Ορθόδοξων Κοινοβίων μοναστηριών, η διάλυσή τους, και η σκοπούμενη υφαρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, όπως συνέβη στο παρελθόν με τα υπόλοιπα μοναστήρια της Ναυπακτίας, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί αξιόλογη μοναστηριακή περιουσία, που είχε δωριθεί  από Χριστιανούς της περιοχής και να ερημώσουν τα μοναστήρια.


Ήδη σήμερα, οι μοναχοί της Μεταμορφώσεως, κατέθεσαν αρμοδίως κοινό απαντητικό πολυσέλιδο υπόμνημα, στα πλαίσια της προανακριτικής διαδικασίας, που διενεργείται από την Εισαγγελία, και αναμένεται η συνέχεια της διαδικασίας, από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου