Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κατάπτυστη εγκύκλιος ΔΙΣ αρ. 2982

Σκέτη απογοήτευση ήταν για τους πιστούς, την Κυριακή 15 Ιαν. όταν στους κεντρικούς Ναούς της Ναυπάκτου, οι ιερείς διέκοπταν την κυριακάτικη Λειτουργία, και αντί ομιλίας, διάβαζαν μία εγκύκλιο που τους έστειλε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, με περιεχόμενο εναντίον του μοναστηριού της Μεταμορφώσεως (!).

 Άλλοι έφυγαν απ τους ναούς, άλλοι δυσανασχέτησαν, άλλοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, και τέλος,  πολλοί λίγοι φαίνεται να κατάλαβαν το τι γινότανε.
Το αποτέλεσμα, δυστυχώς, ήταν η γελοιοποίηση του Μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας – της Θ. Λειτουργίας, και η διατάραξη της συνάθροισης και της συνείδησης  πολλών πιστών.

Σα να μην έφτανε το ατυχές περιστατικό της Κυριακής, σήμερα Σάββατο πρωί, επανήλθε το ζήτημα, αυτής της περιβόητης  εγκυκλίου, απ τον ίδιο τον μητροπολίτη, που στην προγραμματισμένη συνάντηση των ιερέων, επανήλθε προσωπικά στο ίδιο θέμα, προσπαθώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα, για το ατέλειωτο ζήτημα –εναντίον των μοναχών-  που παραμένει άλυτο, αλλά που τίποτε δεν γίνεται για να λυθεί, και που πάντα κάποιοι άλλοι ευθύνονται, εκτός από τον ίδιο τον υπεύθυνο για την περιοχή μητροπολίτη.

Το εντελώς πρωτότυπο στην υπόθεση είναι, ότι η Ι. Σύνοδος (ΔΙΣ)  παρουσιάζεται ότι έστειλε εγκύκλιο «προς τον Ιερό κλήρο και το χριστεπώνυμο πλήρωμα», για πρώτη φορά στα χρονικά, που αφορά ένα ζήτημα εσωτερικό μιας τοπικής μητρόπολης. Μάλιστα, όπως αποδείχτηκε, για να δυσφημιστεί όσο πιο πολύ γίνεται η ελλαδική Εκκλησία, με την «εγκληματική δράση»  των μοναχών, διατάχθηκαν όλοι οι ιερείς στη Ναύπακτο να διαβάσουν στους πιστούς την περιβόητη εγκύκλιο της Συνόδου (αρ. 2982/10 Ιαν. -17). Επίσης η εγκύκλιος δόθηκε και στη δημοσιότητα, διαδικτυακά πανελλαδικά και διεθνώς.

Και όλοι απορούν. Καλά δεν υπάρχει λίγο μυαλό που να λειτουργεί;;;


1 σχόλιο:

  1. Δυο ερωτηματα με απασχολουν
    1)Τι απολογια θα δωσουν οι Σεβ/τοι της ΔΙΣ στον Δικαιοκριτη Χριστο,για τον σκανδαλισμο των πιστων δια της εγκυκλιου,ωθουντες αλλους μεν στο μεγα και κολασιμο αμαρτημα της Ιεροκατηγοριας και αναποδραστο απομακρυνση απο την Κιβωτο της Εκκλησιας,αλλους σε πληρη απαγοητευση αφου εν τω μεταξυ αυτοι δεν ειχαν αλλο στηριγμα,εκτος απο την Εκκλησια
    2)Τι απολογια θα δωσουν οι Σεβ/τοι της ΔΙΣ,οταν ενας εκ των Μοναχων φυγει απο την ζωη ακοινωνητος λογω του παραλογωτατου επιτιμιου της ακονωνησιας, το οποιο αυτοι επεβαλαν ελαφρα τη καρδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή